Društvo

Oko 359.000 KM za zbrinjavanje radnika "Unisa"

Oko 359.000 KM za zbrinjavanje radnika "Unisa"
Foto: Ilustracija | Oko 359.000 KM za zbrinjavanje radnika "Unisa"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o zbrinjavanju radnika u privrednom društvu "UNIS-Fabrika cijevi“ a.d. Derventa "u stečaju".

Zadužuje se Ministarstvo finansija da iz budžeta Republike Srpske za 2020. godinu ili iz drugih izvora sredstava koja se naplaćuju i raspoređuju preko sistema jedinstvenog računa trezora Republike, obezbijede 358.557,67 KM.

Od toga se iznos od 243.345,14 KM odnosi na uplatu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti radi ostvarivanja prava radnika privrednog društva "UNIS - fabrika cijevi" - u stečaju a.d. Derventa kod Zavoda za zapošljavanje, a iznos od 115.212,53 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje Fondu PIO za 12 radnika koji sa tom uplatom ispunjavaju uslove za penziju.

Za preostale radnike privrednog društva "UNIS - fabrika cijevi" a.d. Derventa "u stečaju", koji budu naknadno ostvarili uslove za penziju, uplata sredstva na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje vršiće se kroz pojedinačnu uplatu doprinosa prema pristiglim rješenjima Fonda PIO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije