Društvo

Oluja ugasila struju u Bileći, Gacku i dijelovima Trebinja

Oluja ugasila struju u Bileći, Gacku i dijelovima Trebinja
Foto: N.N. | Oluja ugasila struju u Bileći, Gacku i dijelovima Trebinja

TREBINJE - Kompletno područje Bileće i Gacka, kao i veći dio Trebinja trenutno je bez električne enegrije zbog kvarova izazvanih olujnim nevremenom, potvrđeno je Srni u preduzeću "Elektrohercegovina".

U Trebinju, gdje je ranije dio grada bio bez elektrosnabdijevanja, sada je usljed novih kvarova i veći dio gradskog jezgra ostao bez struje.

Direktor trebinjskog "Vodovoda" Spasoje Radović rekao je da će grad u narednih nakoliko časova ostati i bez vodosnabdijevanja, pa se građanima savjetuje da obezbijede rezreve vode.

Radović je objasnio da će vodosnabijevanje biti obustavljeno zbog nestanka električne energije na izvorištu "Vrelo oko" odakle se grad snabdijeva vodom.

On je naveo da će radnici ovog preduzeća pokušati da obezbijede vodosnabdijevanje putem starog vodovodnog sistema, ali će se zbog njegove starosti punjenje vodom odvijati otežano.

"Iz ovih razloga grad će minimalno nekoliko sati biti bez vode", rekao je Radović.

Izvorište "Vrelo oko" zbog olujnog vjetra ostalo je bez snabdijevanja električnom energijom jer je van elektro-mreže vod od Trebinja do Bileće.

U toku je i sjednica Štaba za vanredne situacije kojom predsjedava zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

Sjednici prisustvuju predstavnici civilne zaštite, vatrogasci, policija i druge službe sa područja grada koje mogu pomoći da se riješe problemi izazvani olujnim nevremenom.

Jak olujni vjetar devastirao je Gradski park u Trebinju, a veliku štetu pretrpjeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

Olujni vjetar u Hercegovini tokom protekle noći dostizao udare do stotinu kilometara na čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije