Društvo

Olujni vjetar čupao stabla u Banjaluci, rušio krovove u Sanskom Mostu

Olujni vjetar čupao stabla u Banjaluci, rušio krovove u Sanskom Mostu
Foto: Vatrogasna brigada Banjaluka | Olujni vjetar čupao stabla u Banjaluci, rušio krovove u Sanskom Mostu
S.V.

BANJA LUKA - Za manje od sat vremena, jak olujni vjetar napravio je pravi haos na ulicama Banjaluke. Na sve strane moglo se vidjeti polomljeno granje, a u centru, kod stare Hirurgije na trotoar je palo cijelo drvo.

Stranica Bosnia Storm Chasers objavila je na Facebooku fotografije i videosnimke nevremena koje je zahvatilo područje Sanskog Mosta, Banjaluke i Prijedora.

Banjalučki vatrogasci imali su tri tehničke intervencije uklanjanja stabala, u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka, te Ulici Vojvode Pere Krece, kao i uklanjanje stabla kod zgrade stare hirurgije.

Na području Krajine, od danas poslijepodne do prekosutra, očekuju se obilniji pljuskovi od 10 do 30 litara po metru kvadratnom i grmljavina, uz pojavu lokalnih nepogoda, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka pozivaju stanovništvo na blagovremeno preduzimanje mjera opreza u cilju lične i zaštite materijalnih dobara.

Foto:Bosnia Storm Chasers /Sanski Most
Foto:Bosnia Storm Chasers /Sanski Most

Područje Sanskog Mosta nešto prije 17 sati je zahvatilo olujno nevrijeme praćeno jakim naletima vjetra. Vjetar je prouzrokovao probleme vlasnima lokala kojima je vjetar čupao tende i nosio stolice i inventar sa njihovih ljetnjih bašti.

Vjetrovi brzinom od 70 do 80 kilometara na sat, na pojedinim mjestima i 90 lomili su i čupali drveće te rušili krovove u većem dijelu zapadne BiH.

Olujni frontalni vjetar u Prijedoru ovog poslijepodneva čupao je ograde i lupao stakla na pojedinim zgradama.

 

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije