Društvo

Operacija grudnog koša u Bolnici Srbija nakon pet godina pauze

Operacija grudnog koša u Bolnici Srbija nakon pet godina pauze
Foto: Ilustracija | Operacija grudnog koša u Bolnici Srbija nakon pet godina pauze

ISTOČNO SARAJEVO - Torakalni hirurzi Vlado Cvijanović i Nenad Ždrale, te anesteziolog Stoja Erić uspješno su u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu izvršili operaciju grudnog koša, nakon pet godina pauze.

Ždrale je izjavio da se pacijent postoperativno osjeće dobro i da je sve proteklo bez komplikacija, te da će biti zadržan nokoliko dana u Jedinici intenzivnog liječenja, saopšteno je iz Bolnice "Srbija".

Erićeva je navela da oporavak operisanog pacijenta ide predviđenim tokom i bez komplikacija.

Direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija rekao je da je zadovoljan i srećan što se u Bolnici "Srbija" ponovo rade operacije na grudnom košu i što će po tome biti prepoznatljivi u zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

"Usluge koje će biti dostupne našim pacijentima dolaskom poznatog stručnjaka (Cvijanovića) najvećim dijelom biće tercijarnog nivoa, iako smo mi bolnica sekundarnog nivoa", naglasio je Šešlija.

Doktor Vlado Cvijanović zaposlen je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od 1994. godine, gdje je napredovao u stručnom i naučnom radu, a znanje je sticao širom evropskih klinika gdje se radi najbolja torakalna hirurgija, navodi se u saopštenju.

Od 2001. godine angažovan je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kojem je prešao put od asistenta do redovnog profesora na Katedri za hirurgiju.

Redovan je član velikog broja domaćih i stranih stručnih udruženja. Autor je i koautor više naučnih, stručnih radova i knjiga.

Od 2007. godine profesor Cvijanović pokrenuo je i osnovao tim za video-asistiranu torakoskopsku hirurgiju (VATS) koja je danas zlatni standard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije