Društvo

Oprez-vlažni i klizavi kolovozi

Oprez-vlažni i klizavi kolovozi
Foto: Ilustracija | Oprez-vlažni i klizavi kolovozi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a vidljivost je, zbog magle, mjestimično smanjena u kotlinama, uz rijeke i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina češći su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

U tunelu "Kalovita brda", na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, saobraćaj je, zbog sanacije, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, na snazi su obustave saobraćaja od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati na način 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub aktuelne su povremene obustave saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku su radovi na sanaciji klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranih klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj teretnih vozila na graničnom prelazu Gorica-Vinjani Donji obustavljen je zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj.

Zbog radova u Hrvatskoj, sužen je kolovoz na graničnom prelazu Stara Gradiška-Gradiška, tako da se na ovom prelazu mogu očekivati duža zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije