Društvo

Oprezno zbog odrona

Oprezno zbog odrona
Foto: N.N. | Oprezno zbog odrona

BANJALUKA - Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, a vozačima se skreće pažnja na odrone, posebno na dionicama Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona saobraćaj se odvija usporeno privremeno urađenim proširenjem pored puta, koje je prohodno za sva vozila.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna na obilaznice.

Usporeno, jednom trakom, vozila saobraćaju na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari, dok je na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Klizišta su usporila saobraćaj i na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, na Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banjaluke zbog obilježavanja Dana grada danas i sutra biće obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od pozorišta do Bulevara cara Dušana, odnosno do Ekvatora.

Obustava saobraćaja planirana je večeras od 20.00 do 22.00 časa zbog koncerta Big-benda na parkingu Kraša, a sutra od 11.00 do 13.00 časova zbog polaganja vijenaca.

Zbog radova u okviru izgradnje spoja istočnog tranzita do 24. aprila biće obustavljen saobraćaj u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice.

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se usporeno vozi na lokalitetu Treševine.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije