Društvo

Pratite nas na Google news

Opštini Trnovo biće uručeno jedno sanitetsko vozilo

Opštini Trnovo biće uručeno jedno sanitetsko vozilo
Foto: Ilustracija | Opštini Trnovo biće uručeno jedno sanitetsko vozilo
Srna

TRNOVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će opština Trnovo dobiti jedno od pet sanitetskih vozila, donaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koja će biti predata na korištenje 5. oktobra na otvaranju novog objekta bolnice u Istočnom Sarajevu.

"Ovo je sigurno dobra vijest za stanovnike ove lokalne zajednice", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa načelnikom Trnova Dragomirom Gagovićem, kojem je prisustvovala i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Dodik je naveo da je na sastanku razgovarano i o tome kako infrastrukturno urediti dio Jahorine, koji pripada Olimpijskom centru, a na teritoriji je Trnova.

Predsjednik Srpske je istakao da sa načelnikom Trnova postoji dobra saradnja i da će tako biti i ubuduće, dodajući da bi bilo potrebno da i ostali u toj lokalnoj zajednici prestanu da nastoje zadovoljiti lične interese na štetu Trnova.

Cvijanovićeva je rekla da je uspjeh zagarantovan, kada postoji dobra saradnja republičkog nivoa i lokalne vlasti.

"Ne smije se zaustaviti razvoj Trnova. Znamo da ima još projekata koji su na čekanju, ali je bitno da smo intervenisali kada je u pitanju asfaltiranje ulica, rekonstrukcija škola i sve što je navedeno kao važno. Siguran sam da će biti bolja perspektiva, vremena su bolja, republički budžet je snažniji i može da podrži lokalne zajednice", istakla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Dragomir Gagović istakao je da bez podrške Vlade ne bi bilo moguće mnogo toga uraditi i zahvalio predsjedniku i premijeru Srpske na posjeti ovoj opštini.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije