Društvo

Optimistične vijesti iz UKC RS: Otac i sin odvojeni od aparata i svjesni

Optimistične vijesti iz UKC RS: Otac i sin odvojeni od aparata i svjesni
Foto: NN arhiva | Optimistične vijesti iz UKC RS: Otac i sin odvojeni od aparata i svjesni

BANJALUKA - Pedesetsedmogodišnji radnik "Prijedorčanke" Duško Milanović i njegov osamnaestogodišnji sin Ognjen, koji su bili u komi nakon što se otrovali gasom u industrijskoj cisterni za prevoz voća, odvojeni su od aparata za mehaničku ventilaciju i trenutno su svjesni.

To je za "Nezavisne" potvrđeno iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, gdje su obojica hospitalizovani.

"Pacijent D.M. (1961) je trenutno svjestan i odvojen je od aparata za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene. Pacijent O.M. (2000) je takođe trenutno svjestan i odvojen je od aparata za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene", kazali su iz UKC RS.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da prvi rezultati istrage ukazuju da su se otac i sin preksinoć potrovali nakon što su ušli u cisternu u koju je Ognjenu upao telefon.

"Ognjen je čistio i crijevom prao cisternu, koja je prethodno dovezla voće. Najednom je, po svemu sudeći, mladiću unutra upao telefon i on je sišao dolje, kako bi ga izvadio. Međutim, zbog gasova se onesvijestio", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Radnici pokušavaju da ga izvuku, u čemu ne uspijevaju, a onda za njim u cisternu uskače i otac.

"Međutim, odjednom je sve zadesio novi šok. U nesvijest ubrzo pada i Duško", precizirao je sagovornik "Nezavisnih".

Zbog trovanja otrovnim gasom, otac i sin su prevezeni u Opštu bolnicu Prijedor. Odatle su transportovani u Banjaluku, u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS, gdje se i sada nalaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije