Društvo

Organizovana vakcinacija zaposlenih Nove banke

Organizovana vakcinacija zaposlenih Nove banke
Foto: N.N. | Organizovana vakcinacija zaposlenih Nove banke

BANJALUKA - U organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i uz podršku Ministarstva finansija Republike Srpske, danas je u prostorijama Nove banke u Banjoj Luci organizovana vakcinacija zaposlenih.

Proces vakcinacije, vakcinom Sinopharm, proveo je Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske, koji je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije zadužen za organizovanje vakcinacije radnika u privrednim subjektima.

Vakcinaciji su prisustvovali ministar finansija Republike Srpske, Zora Vidović, koja je pružila podršku ispred Vlade Republike Srpske i Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke.

Vakcinacija zaposlenih je bila povod da se ukaže na značaj podizanja svijesti građana o važnosti vakcinacije kao procesa sticanja kolektivnog imuniteta i zaštiti zdravlja, kako zaposlenih, njihovih porodica tako i klijenata, posebno uzimajući u obzir činjenicu da su radnici Banke svakodnevno, čak i u periodu pandemije, u direktnom kontaktu sa velikim brojem klijenata.

Ministar finansija, Zora Vidović, ukazala je na značaj procesa vakcinacije što većeg broja građana, pogotovo ljudi koji rade u banci i u stalnom su kontaktu sa građanima, na čemu je iskazala zahvalnost Novoj banci na organizaciji današnje vakcinacije.

"Naš cilj u Vladi je da se svi stanovnici do kraja avgusta vakcinišu s obzirom da imamo dovoljan broj vakcina jer su prognoze stručnjaka i ljekara da u septembru ili oktobru dolazi novi virus zbog čega treba spremno dočekati taj period", rekla je Zora Vidović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je u Novoj banci domaći kapital, što ima najveću aktivu zbog čega je Vlada Republike Srpske zainteresovana da ona uspješno funkcioniše, a na šta upućuju vrlo dobri parametri i ostvarena dobit.

Predsjednik Uprave Nove banke, Siniša Adžić, rekao je novinarima da je Vlada najvažniji partner Banke i da će nastaviti da rade na unapređenju tih, ali i odnosa sa svim ostalim klijentima u narednom periodu.

"Ispitujući zadovoljstvo zaposlenih uočili smo da je jedan od najvažnijih zahtjeva koji smo dobili da se omogući vakcinacija, iako je više od 10 odsto zaposlenih proces imunizacije završilo u Srbiji, a danas smo ponosni što smo zajedno sa Vladom u mogućnosti da im to priuštimo kod nas", rekao je Adžić.

"Broj vakcinisanih danas će se utrostručiti, ali broj od 30 odsto svakako nije krajnji cilj. Posebno mi je drago da su se neki od naših klijenata pridružili vakcinaciji", dodao je Adžić.

Ovom prilikom osim radnika Nove banke, vakcinisani su i zaposleni kompanija Deloitte, TeleGroup i Žitopeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije