Društvo

FZO RS: Osiguravajućim kućama bitniji lim auta, nego liječenje ljudi

FZO RS: Osiguravajućim kućama bitniji lim auta, nego liječenje ljudi
Foto: Pixabay | Osiguravajućim kućama bitniji lim auta, nego liječenje ljudi

BANJALUKA - Osiguravajuće kuće su prevarile javnost jer su obećale da do poskupljenja registracije neće doći, pa porekli, napisali su na društvenim mrežama iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO RS).

"Tvrde da samo tako mogu isplaćivati štete vozačima, dok odbijaju da se od premije od autoodgovornosti novac direktno uplaćuje u zdravstvo. Bitniji je lim auta, nego liječenje ljudi povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama", napisali su na Facebooku iz FZO RS.

Podsjećamo, od danas je registracija vozila u Republici Srpskoj skuplja od osam do devet odsto, potvrdio je Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Srpske.

On je rekao da je za 18 odsto poskupjela polisa autoodgovornosti, što u strukturi kompletne registracije polisa učestvuje oko 40 odsto.

Ističe da cijene nisu mijenjane od 1998. godine, te da se sada moralo pristupiti korigovanju tarifa jer bi trenutnom premijom sigurno bila ugrožena isplata štete i rad osiguravajućih društava.

Ostoja Kremenović, predsjednik Udruženja građana "Pokret potrošača Republike Srpske" kazao je da je svako poskupljenje dodatni udar na potrošače, ali i da se mora imati u vidu starost vozila i njihov uticaj na bezbjednost saobraćaja u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije