Društvo

Osim u Trebinju i Sokocu, đaci u klupama u ponedjeljak

Osim u Trebinju i Sokocu, đaci u klupama u ponedjeljak
Foto: Unsplash/Taylor Wilcox | Osim u Trebinju i Sokocu, đaci u klupama u ponedjeljak

BANJALUKA - U svim osnovnim i srednjim školama na području Republike Srpske, osim u Trebinju i Sokocu, nastava u drugom polugodištu počinje u školskim klupama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Nastava na daljinu u trebinjskim školama biće organizovana u periodu od 24. do 28. januara 2022. godine, a na području opštine Sokolac od 24. januara do 6. februara.

"Obustavljanje nastave u školama u navedenom periodu i prelazak na odvijanje nastave na daljinu predložili su štabovi za vanredne situacije grada Trebinje i opštine Sokoloc zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području njihovog grada, odnosno opštine", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da će nastava na daljinu u pomenutim školama biti organizovana primjenom različitih sredstava elektronske komunikacije, te da će škole obavijestiti roditelje i učenike o navedenoj organizaciji rada.

"Prema informacijama koje je Ministarstvo prosvjete i kulture do danas dobilo od škola, u svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 24. januara 2022. godine, u školskim klupama i u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Institituta za javno zdravstvo Republike Srpske", zaključuju iz Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije