Društvo

Pratite nas na Google news

Osnovana besplatna škola sporta "Sunce"

Osnovana besplatna škola sporta "Sunce"
Foto: N.N. | Osnovana besplatna škola sporta "Sunce"
Tanjug

BANJALUKA - U Domu omladine je večeras održana promocija Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce", osnovana ranije ovog mjeseca, a koja će biti besplatna za sve koji su zainteresovani.

Grupa mladih, veoma motivisanih sportskih radnika istakla je da im je cilj da sport postane dostupan svim licima sa poteškoćama u razvoju, a da kvalitet aktivnosti bude na visokom nivou i prilagođen svakom sportisti ponaosob.

Ana Ilijašević, trener i sekretar škole sporta rekla je da im je ideja za osnivanje bila to što su željeli da i djeca sa poteškoćama u razvoju imaju kontinuirani trening a ne samo od projekta do projekta, kao što je do sad bio slučaj.

"Imaćemo dva, tri treninga sedmično, radićemo sa tri trenera, počinjemo sa atletikom pa ćemo proširiti i na ostale sportove", kazala je Ilijaševićeva.

Prema njenim riječima, najveći cilj je da spreme svoje članove za Specijalnu olimpijadu u Berlinu koja se održava 2023. godine.

"Plan je da škola za sve članove bude besplatna a da se finansiramo iz drugih izvora, tražićemo pomoć grada, ali i kroz projekte EU,  i da pokrenemo Crowdfunding kampanju, da ljudi doniraju preko interneta", dodala je Ilijaševićeva.

Pored ciljeva, predstavljen je četvorogodišnji plan i program škole.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije