Društvo

Osnovni sud u Banjaluci dobio četvoro novih sudija

Osnovni sud u Banjaluci dobio četvoro novih sudija
Foto: Dražan Pozderović | Osnovni sud u Banjaluci dobio četvoro novih sudija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet BiH (VSTS) donio je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Republike Srpske imenovani su Tatjana Čorni, Marko Pisarević, Dejana Tepić i Lana Jusufbašić, svi na poziciju sudije Osnovnog suda u Banjaluci.

Na nivou Federacije BiH imenovani su Admir Alispahić, Kemal Sinanović i Amra Ibraković na poziciju tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok je Sabina Skrobo imenovana na poziciju stručnog saradnika Opštinskog suda u Bugojnu, a Edina Zahirović Vilašević na istu poziciju Optinskog suda u Tešnju, dok je Emira Ćehajić imenovana za stručnog saradnika Opštinskog suda u Livnu, a Damir Arnautović u Opštinskom sudu u Zavidovićima.

"Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskusva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda", saopšteno je iz VSTS-a.

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupti 3. januara 2024. godine.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije