Društvo

Oštećen avion koji je letio iz Zagreba za Sarajevo, sumnja se da je pucano iz vatrenog oružja

Oštećen avion koji je letio iz Zagreba za Sarajevo, sumnja se da je pucano iz vatrenog oružja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL | Oštećen avion koji je letio iz Zagreba za Sarajevo, sumnja se da je pucano iz vatrenog oružja

SARAJEVO - Avion Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona, a prema prvim nezvaničnim informacijama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.

O slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku, prenose federalni mediji.

"Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH", saopšteno je.

Treba istaći da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja kao i sigurnost aviona za dalju zračnu plovidbu.

Za sada nije poznato gdje je avion oštećen i kako je uopće došlo do ovog incidenta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije