Društvo

Otežan saobraćaj preko prevoja Čemerno

Otežan saobraćaj preko prevoja Čemerno
Otežan saobraćaj preko prevoja Čemerno
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i klizavi, a zbog snježnih padavina otežano se odvija saobraćaj na putu Gacko-Foča, preko prevoja Čemerno, i na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica.

Snijeg pada i na području Gacka, Mrkonjić Grada i Kneževa/Skender Vakufa i zadržava se na kolovozima, a na prevoju Mliništa, magistralni put Rogolji-Glamoč, i u Novom Selu, regionalni pravac Jezero-Novo Selo, duva jak vjetar i stvara snježne nanose po putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog snježnih nanosa i dalje je neprohodan regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Na putu Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, osim učestalih odrona, moguće je i obrušavanje snježnih lavina na kolovoz.

Odroni su učestali i na dionicama Banjaluka-Teslić, Kneževo/Skender Vakuf-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, Ljubovijski most-Drinjača i Šekovići- Caparde, Rogatica-Ustiprača, Višegrad-Vardište i Brodar-Rudo.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH posebno je otežan saobraćaj preko planinskih prevoja Oštrelj, na putu Bosanski Petrovac-Drvar, i Lanište, na pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, kao i na dionici Ripač-Vrtoče, gdje dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose.

 

Snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima Bugojno-Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Priluka-Glamoč-Mlinište, Strmica-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama Podorašac-Salakovac, Tuzla-Zvornik, Srednje-Olovo-Kladanj-Tuzla i Tuzla-Ugljevik.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su kratkotrajna, a zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić jutros od 5.30 časova obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije