Društvo

Otežan saobraćaj preko prevoja Čemerno

Otežan saobraćaj preko prevoja Čemerno
Otežan saobraćaj preko prevoja Čemerno
Srna

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i klizavi, a zbog snježnih padavina otežano se odvija saobraćaj na putu Gacko-Foča, preko prevoja Čemerno, i na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica.

Snijeg pada i na području Gacka, Mrkonjić Grada i Kneževa/Skender Vakufa i zadržava se na kolovozima, a na prevoju Mliništa, magistralni put Rogolji-Glamoč, i u Novom Selu, regionalni pravac Jezero-Novo Selo, duva jak vjetar i stvara snježne nanose po putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog snježnih nanosa i dalje je neprohodan regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Na putu Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, osim učestalih odrona, moguće je i obrušavanje snježnih lavina na kolovoz.

Odroni su učestali i na dionicama Banjaluka-Teslić, Kneževo/Skender Vakuf-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, Ljubovijski most-Drinjača i Šekovići- Caparde, Rogatica-Ustiprača, Višegrad-Vardište i Brodar-Rudo.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH posebno je otežan saobraćaj preko planinskih prevoja Oštrelj, na putu Bosanski Petrovac-Drvar, i Lanište, na pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, kao i na dionici Ripač-Vrtoče, gdje dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose.

 

Snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima Bugojno-Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Priluka-Glamoč-Mlinište, Strmica-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama Podorašac-Salakovac, Tuzla-Zvornik, Srednje-Olovo-Kladanj-Tuzla i Tuzla-Ugljevik.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su kratkotrajna, a zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić jutros od 5.30 časova obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije