Društvo

Otežan saobraćaj zbog snijega i poledice

Otežan saobraćaj zbog snijega i poledice
Foto: Pixabay | Otežan saobraćaj zbog snijega i poledice
N.N.

BANJALUKA - Na dionici magistralnog puta LJubogošta-Podromanija, preko Romanije, zbog snijega i leda na kolovozu, saobraćaj je otežan, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obustavljen, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog snježnih smetova u prekidu je saobraćaj na regionalnom putu Ulog-Klanci preko prevoja Morine.

Saobraćaj je otežan i usporen i na pravcima Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Šipovo-Novo Selo, Kola-Stričići-Čađavica, Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled i Foča-Gacko preko prevoja Čemerno.

U nižim predjelima, kolovozi su pretežno mokri i klizavi, a na području Nevesinja treba biti opreza zbog povremeno jakih udara vjetra.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka-Stari Majdan dva, na regionalnom putu Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", na regionalnom putu Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/, te na dionicama Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na regionalnom pravcu Bistrica-Podgrab i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U Federaciji BiH /FBiH/ jak vjetar stvara snježne nanose na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno na pravcima Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać /Lanište i Ripač/, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i tunelu Skela na pravcu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Radovi se izvode i na putevima Jablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije