Društvo

Otpadne vode se povlače: Nadležne službe na terenu

Otpadne vode se povlače: Nadležne službe na terenu
Foto: Grad Banjaluka | Otpadne vode se povlače: Nadležne službe na terenu

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Priječani došlo je do povlačenja fekalnih otpadnih voda, a nadležne službe su izašle na teren.

Pumpe rade cijelu noć, vatrogasna jedinica je još uvijek na terenu, javlja reporter RTRS-a.

Zbog obilnih padavina tokom prethodnog dana i noći, u banjalučkom naselju Dragočaj poplavljena su mnoga dvorišta, a voda bi mogla da uđe u pomoćne objekte.

U Kozarskoj Dubici, u naselju Puhalo, pojedini podrumi u zgradama su pod vodom.

Na području ove opštine povećani su vodostaji manjih rječica. 

Zbog izlijevanja oborinskih voda bio je usporen saobraćaj na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz Prijedor prema Kozarskoj Dubici.

Očekuje se postepeno slabljenje padavina na zapadu. Međutim, meteorolozi upozoravaju na veće padavine na jugu i istoku Republike Srpske.

Nadležne ekipe na terenu u Banaluci

Nadležne gradske službe su na terenu i intervenišu u naseljima, u kojima je usljed kiše došlo do izlijevanja vode u dvorišta i na saobraćajnice, saopštila je Gradska uprava Banjaluka.

Na terenu su Civilna zaštita, vatrogasci, Komunalna policija, ekipe Odjeljenja za komunalne poslove i druge nadležne službe.

Prema trenutnim podacima sa terena, rješavaju se problemi koje su prouzrokovale padavine u naseljima Dragočaj, Priječani, Obilićevo, Potok, Motike i Debeljaci.

"S obzirom na to da su najavljene i snježne padavine, zimska služba je u stanju pripravnosti odnosno ekipe prate stanje na terenu i reagovaće po potrebi", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije