Društvo

Otvorena izložba fotografija o borbi za život "Mrvica"

Otvorena izložba fotografija o borbi za život "Mrvica"
Foto: Srna | Otvorena izložba fotografija o borbi za život "Mrvica"

PRIJEDOR - U Prijedoru je večeras otvorena izložba fotografija Lenke Keleman pod nazivom "Mrvice od rođenja i borbe za život do odraslih ljudi".

Predstavnik Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" Jelena Ćetković izjavila je da je Kelemanova prije epidemije virusa korona provela mjesec i po na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci i sve detaljno bilježila, te da su tada nastale fotografije koje čine postavku ove izložbe.

"Cilj je da se podigne svijest i pokaže kroz šta roditelji prijevremeno rođene djece prolaze, prvenstveno majke, kao i koliko je teško da dijete prvo izađe iz inkubatora, dođe do određene gramaže i pojede jedan kompletan obrok od 20-30 mililitara. Htjeli smo da pokažemo koliko je tim majkama potrebna pomoć", rekla je Ćetkovićeva, koja je iz Banjaluke.

Ona je navela da je izložba koju je organizovalo Udruženje "Mrvice" ove godine prvi put organizovana u Prijedoru, a da je ranije bila predstavljena u Banjaluci, Laktašima i Bileći.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević izjavio je da su "Mrvice" veliki mali heroji, te pozvao sugrađane da narednih dana posjete ovu izložbu u galeriji "Sreten Stojanović".

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" osnovano je 2016. godine i bavi se humanitarnim radom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije