Društvo

Otvoreno "Petrovačko ljeto"

Otvoreno "Petrovačko ljeto"
Foto: N.N. | Otvoreno "Petrovačko ljeto"

BOSANSKI PETROVAC - Turnirom u uličnom basketu je svečano u Bosanskom Petrovcu otvorena ovogodišnja kulturno sportska i zabavna manifestacija "Petrovačko ljeto", koja će trajati šest dana.

Manifestaciju je svečano proglasio otvorenom Mahmut Jukić, načelnik ove općine, te istakao kako je ove godine pripremljen bogat i raznovrstan program.

Prema njegovim riječima, građani i posjetioci ovog krajiškog gradića moći će uživati u književnim večerima i promocijama knjiga, koncertima i sportskim sadržajima.

"Želja nam je da ove ljetne dane svima koji borave u Bosanskom Petrovcu učinimo sadržajima i ugodnima. Veliko nam je zadovoljstvo što veliki broj naših sugrađana, koji žive i rade u dijaspori, boravi u rodnom gradu, nakon što mnogi proteklle godine nisu bili u prilici da dođu zbog pandemije virusa korona", rekao je Jukić.

Nakon odigranih utakmica u uličnom basketu, prvo mjesto je osvojila ekipa iz Drvara, drugoplasirana je bila ekipa iz Bosanskog Petrovca, a treće mjesto pripalo je ekipi iz Ključa, te su im pripali pehari i novčane nagrade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije