Društvo

Ozrenci iz Ciriha poklonili kombi vozilo Domu zdravlja u Petrovu

Ozrenci iz Ciriha poklonili kombi vozilo Domu zdravlja u Petrovu
Foto: Ilustracija | Ozrenci iz Ciriha poklonili kombi vozilo Domu zdravlja "Ozren" u Petrovu

PETROVO - Članovi Zavičajnog udruženja Ozrenaca iz Ciriha "Ozren zemlja Nemanjića" danas su Domu zdravlja "Ozren" iz Petrova uručili kombi vozilo namijenjeno za prevoz dijaliznih pacijenata.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković zahvalio je za donaciju koja će puno značiti lokalnom domu zdravlja, pacijentima ali i građanima, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

Petković je rekao da u penziju odlazi dosadašnje vozilo staro 20 godina sa skoro milion pređenih kilometara, bez klime, sa čestim kvarovima, koje je bilo jedino prevozno sredstvo dijaliznih pacijenata iz opštine Petrovo na tretmane u dijalizni centar u Doboj.

Član Zavičajnog udruženja Ozrenaca iz Ciriha "Ozren zemlja Nemanjića" Luka Šešlak rekao je da se načelnik opštine Petrovo obratio udruženju sa molbom za pomoć u nabavci vozila za prevoz dijaliznih pacijenata jer lokalna zajednica nije bila u mogućnosti da obezbijedi vozilo.

"Mi smo se angažovali, svi članovi udruženja, obezbijedili novac iz udruženja i dobrovoljnih priloga, kupili vozilo, ocarinili, uradili servis, kupili nove gume i danas smo ga predali", dodao je Šešlak.

Zavičajno udruženje Ozrenaca u Švajcarskoj osnovano je 2011. godine i od tada je organizovalo brojne humanitarne akcije za pomoć rodnom kraju i ljudima koji ovde žive, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije