Društvo

PODRŠKA LAVOVSKOJ BORBI: Kompanija Meridian pomogla Savezu "Iskra"

PODRŠKA LAVOVSKOJ BORBI: Kompanija Meridian pomogla Savezu "Iskra"
Foto: Ustupljena fotografija | PODRŠKA LAVOVSKOJ BORBI: Kompanija Meridian pomogla Savezu "Iskra"

Povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke, kompanija Meridian uručila je donaciju Savezu žena "Iskra".

Suzana Kekić, predsjednica Saveza, rekla je da će novčana donacija i te kako pomoći njihovom radu i aktivnostima koje planiraju u narednom periodu.

"'Iskra' postoji 20 godina, a finansira se kroz projekte i donacije. Hvala kompaniji Meridian koja je prepoznala naš rad i našu lavovsku borbu protiv ove opake bolesti", kazala je Kekićeva i dodala da Savez kontinuirano edukuje žene, kako bi se bolest otkrila na vrijeme. 

Prema njenim riječima, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, godišnje bude operisano od 400 do 500 žena sa novootkrivenim karcinomom, napominjući da je sve više mlađih žena, od dvadesetak godina, koje obolijevaju od ove bolesti. 

Svjesna činjenice da je rad i doprinos Saveza nemjerljiv, kompanija Meridian je, bez dileme, odlučila da im, u "mjesecu roze trake", pruži podršku. 

"Ono što Savez čini: osnažuje, edukuje i pruža svaku drugu vrstu pomoći zaista je za poštovanje. Nažalost, svako od nas poznaje bar jednu ženu koja se borila ili bori sa karcinomom dojke i zna koliki je teret i težina ove bolesti. Hvala 'Iskri' što je nesebično uz ove žene i njihove porodice, ne samo u oktobru. Zato, na našu podršku mogu da računaju i u budućnosti", navode u Meridianu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije