Društvo

PU Banjaluka: Poziv građanima da na zakonit način izražavaju svoje stavove

PU Banjaluka: Poziv građanima da na zakonit način izražavaju svoje stavove
Foto: N.N. | PU Banjaluka: Poziv građanima da na zakonit način izražavaju svoje stavove

BANJALUKA – Protiv svih učesnika okupljanja ispred Policijske uprave Banjaluka za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama zakona o javnom okupljanju i javnom redu i miru RS, nadležnom sudu, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako se navodi u saopštenju PU Banjaluka, okupljanje građana organizovano je na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske.

Policijski službenici obezbjeđuju navedeno okupljanje.

"Pozivamo građane da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Da podsjetimo, nakon okupljanja članova grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci 19.09.2018. godine, na kojem je došlo do verbalnog sukoba između Davora Dragičevića i Đ.M okupljanje je nastavljeno na prostoru ispred Policijske uprave Banjaluka.

Davor Dragičević i jedan broj članova grupe "Pravda za Davida“ navode da ostaju ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka sve do 25. septembra, do kada je dao rok da se, kako su istakli, uhapse ubice njegovog sina Davida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije