Društvo

PU Gradiška: "Dual" kontroliše brzinu do kraja godine

PU Gradiška: "Dual" kontroliše brzinu do kraja godine
Foto: Ilustracija | PU Gradiška: "Dual" kontroliše brzinu do kraja godine
Srna

BANJALUKA - Na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška od sutra do 30. decembra biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju putem radarskog sistema "dual".

Iz Policijske uprave Gradiška navode da je od 493 saobraćajne nezgode, koje su se od januara do novembra dogodile na području ove uprave, neprilagođena brzina vozila bila uzrok 114 nezgoda.

U saopštenju se podsjeća da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, a poseban efekat postiže noću.

"Moguće je mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca. Ovaj radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče", dodaje se u saopštenju.

Vozačima koji počine prekršaj evidentiran radarskim sistemom "dual" obavještenje o prekršaju biće dostavljeno na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Gradiška apeluje da vozači poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brizine kretanja vozila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije