Društvo

PU Mrkonjić Grad: Broj krivičnih djela smanjen gotovo za trećinu

PU Mrkonjić Grad: Broj krivičnih djela smanjen gotovo za trećinu
Foto: Ilustracija | PU Mrkonjić Grad: Broj krivičnih djela smanjen gotovo za trećinu

MRKONJIĆ GRAD - Rukovodstvo Policijske uprave Mrkonjić Grad saopštilo je danas da je broj krivičnih djela u julu, u odnosu na isti mjesec prošle godine, smanjen za 29,4 odsto.

U mrkonjićkoj Policijskoj upravi rezultate rada predstavili su načelnik PU Milan Milekić, njegov zamjenik Branislav Karaulac, te načelnik Odjeljenja policije Goran Roljić i načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.

Milekić je istakao da nije bilo krivičnih djela koja bi svojim posljedicama izazvala veće uznemirenje javnosti, a kao što su ubistva i razbojništva. Nije bilo ni krađa vozila.

"Time se stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Mrkonjić Grad može ocijeniti kao zadovoljavajuće", poručio je Milekić.

Ukazao je na smanjenje broja krivičnih djela za 29,41 odsto, kao i smanjenje krivičnih djela opšteg kriminaliteta za 23,08 odsto.

"Takođe, došlo je i do smanjenja broja prekršaja po javnom redu i miru za 9,68 odsto", rekao je Milekić.

Tomić je istakao da je u julu evidentirano 12 krivičnih djela, a u istom mjesecu prošle godine bilo ih je 17. Roljić je istakao da su u julu evidentirana 23 slučaja narušavanja javnog reda i mira, što je na istom nivou kao i prethodne godine.

U julu je evidentirano 26 saobraćajnih nezgoda, što je manje za jednu u odnosu na uporedni period. Nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulim i teško povrijeđenim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije