Društvo

PU Mrkonjić Grad: Nijedno razbojništvo prošle godine

PU Mrkonjić Grad: Nijedno razbojništvo prošle godine
Foto: N.N. | PU Mrkonjić Grad: Nijedno razbojništvo prošle godine

MRKONJIĆ GRAD - Milan Milekić, načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad, ocijenio je da su prošle godine zabilježili vidljiv napredak po svim linijama rada, tako da se stanje bezbjednosti u 2017. godini može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

Sumirajući prošlogodišnje rezultate rada, Milekić je istakao smanjenje broja krivičnih djela za 7,32 odsto, kao i smanjenje broja narušavanja javnog reda i mira za 17,24 odsto.

"Takođe, došlo je i do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda za 15,7 odsto", naveo je Milekić.

Vojislav Tomić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije, istakao je da je u 2017. godini evidentirano 228 krivičnih djela, a da je godinu ranije evidentirano 246 krivičnih djela.

Tomić je istakao da je smanjen broj krađa za 15,9 odsto, teških krađa za 10,71 odsto, dok nije bilo evidentiranih razbojništava.

Goran Roljić, načelnik Odjeljenja policije, istakao je da je u 2017. godini evidentirano 168 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je u padu za 17,2 odsto.

"U 2017. godini evidentirane su 236 saobraćajne nezgode, što je manje za 44 saobraćajne nezgode ili 15,71 odsto u odnosu na uporedni period", kazao je Roljić.

Na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i zamjenik načelnika Policijske uprave Branislav Karaulac, rečeno je da su prošle godine iz saobraćaja isključena 734 vozača, od čega 667 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije