Društvo

Paketići za 150 djece iz Gline

Paketići za 150 djece iz Gline
Foto: N.N. | Paketići za 150 djece iz Gline

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov podijelio je 150 paketića za srpsku djecu iz opštine Glina u Hrvatskoj koje su donirali njihovi vršnjaci iz Republike Srpske.

Paketići su uručeni u Domu kulture u Glini na Baniji, gdje je Vijeće srpske nacionalne manjine iz opštine Glina organizovao kulturno-umjetnički program.

Arlov je rekao Srni da je ovo prva velika manifestacija u Glini nakon 25 godina u kojoj je učestvovalo 150 djece i isto toliko odraslih.

On je naveo da je danas bilo planirano i uručenje paketića za oko 30 djece iz opštine Topusko, ali da se oni nisu mogli organizovati da dođu u Glinu, pa će im pokloni biti uručeni za Božić.

Arlov je najavio da će ovaj akcija postati tradicionalna i da će svake godine djecu sa Banije i Korduna obradovati paketićima.

On se zahvalio učenicima iz 65 osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske koji su prikupili paketiće, te izrazio nadu da će ova akcija biti nastavljena do 31. decembra.

Arlov je rekao da je djeci iz Gline i Topuskog upućen poziv da u junu posjete Republiku Srpsku i druže se sa vršnjacima sa Kosova i Metohije.

On je rekao da su Han Pijesak i Prijedor prvi prihvatili da učestvuju u devetom projektu Odbora "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji će biti realizovan od 13. do 21. juna 2020. godine.

Dopis lokalnim zajednicama je poslat 2. decembra, a prijave treba da dostave do 31. januara.

Arlov je podsjetio da je pokrenut i humanitarni broj 1412 s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za više od 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije