Društvo

Paketići za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu

Paketići za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu
Foto: N.N. | Paketići za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Povodom obilježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč" i ove godine su, po osmi put, za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu osigurali paketiće s igračkama i slatkišima.

Ovom činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u tom gradu, i tom prilikom je istaknuto kako je praznik Sveti Sava jedan od najznačajnijih u srpskom narodu, a pravoslavni sveštenici Neven Marinković i Alen Marić podsjetili su na njegovu simboliku i važnost.  

Prema riječima Dragana Srdića, potpredsjednika pomenutog udruženja koje ima sjedište u Banjaluci, za ovu priliku je obezbijeđeno 180 paketića.

"Raduje nas da je ovo postala lijepa tradicija, koja se održava svake godine. Na ovaj način želimo obradovati mališane iz povratničkih porodica, uljepšati im praznične dane i poručiti kako mislimo na njih", rekao je Srdić.

Ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske, ali i drugi donatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije