Društvo

Pametna tabla oduševila đake Ekonomske škole

Pametna tabla oduševila đake Ekonomske škole
Foto: N.N. | Pametna tabla oduševila đake Ekonomske škole

​DOBOJ - Pametna tabla privukla je najviše pažnje među učenicima prvog razreda dobojske Ekonomske škole, smjer poslovno-informatički tehničar, koji će zajedno sa drugarima koji se obrazuju za ostala dva srodna zanimanja u nastavi koristiti novu pametnu učionicu.

"Mogli smo samo na internetu da je vidimo. Mnogo bolje izgleda uživo i svima se sviđa. Možemo da uđemo na internet, da tražimo neke informacije koje, naravno, ne možemo s običnom tablom", kaže Anabela Bjeličić.

David Jelić nam priča da će nova tabla služiti za početak ove modernije nastave s laptopima, pametnim računarima.

"Možemo ulaziti u programe, što nam je prije bilo teško na starijim računarima", kazao je on.

Kamenko Duronjić, profesor informatike u Ekonomskoj školi, učenicima koji se školuju za novo zanimanje - poslovno-informatički tehničar predaje, između ostalog, i predmete procesi razvoja softvera i poslovna informatika, te će se koristiti pametnom učionicom, nakon čega će na tržište rada dospjeti svjež kadar.

"Lično smatram da u bankarskom sektoru danas kada dolazi online bankarstvo klasičan bankar više ne postoji, ali postoji pravnik, i postoji IT stručnjak, tako da je ovo zanimanje stvarno hit", rekao je Duronjić.

U školskoj 2019/20. godini upisana su 24 đaka, buduća poslovna informatičara, koji će praktičnu nastavu obavljati u pametnoj učionici, čiju nabavku je finansirala Gradska uprava Doboj.

Osim pametne table, đaci će se služiti i sa 17 laptopa, a tu su i štampač, skener, kopir i fotoaparat.

"Ovo nije isključivo za poslovnu informatiku, nego i za sva ostala zanimanja za koja se djeca ovdje školuju. Takva učionica može da se koristi i za strane jezike, srpski jezik i neke druge predmete", kaže Tijana Vasiljević-Stokić, direktorica Ekonomske škole.

Gradonačelnik Boris Jerinić izjavio je da su izdvojili 27.100 KM, kako bi ovaj kabinet opremili najmodernijom opremom.

"Nadam se da će ovi mladi ljudi po završetku Ekonomske škole vrlo lako i brzo naći posao", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije