Društvo

Panel diskusija "Mediji i propaganda" povodom 25 godina ATV-a

Panel diskusija "Mediji i propaganda" povodom 25 godina ATV-a
Foto: Dražan Pozderović | Panel diskusija "Mediji i propaganda" povodom 25 godina ATV-a

BANJALUKA - Panel diskusija "Mediji i propaganda", održana danas na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, povodom 25 godina od osnivanja Alternativne televizije, dotakla se uvijek aktuelne teme, da li je medije kod nas pobjedila propaganda.

Prema mišljenju Milomira Marića, urednika emisije "Ćirilica", medije je već odavno pobijedila propaganda.

"Više ne znam šta je istina, a šta ne. Sada kada vidimo neke svetske medije koji su nam bili uzor, kao što je Njujork tajms, Vašington post, Londonski tajms ili Le Mond sada izgledaju kao oglasna tabla u komunizmu. Kao da je komunizam pobedio u zapadnoj Evropi", kazao je Marić, dodajući da su novinari postali obični PR-ovi.

Davor Stanković, urednik u informativnom programu ATV-a, je rekao da je mediji i propaganda jako zanimljiva tema, posebno u ovoj godini. "Ova 2022. godina je na najplastičniji način ogolila i pokazala kako funkcioniše propaganda. To se najbolje vidi u pristupu zapadnih medija krizi u Ukrajini, jer ona dolazi iz zemalja koji se zaklinju u slobodu medija", naveo je Stanković. 

U ovoj panel diskusiji učestvuju i Pejka Medić, direktor BH Radija 1, Aleksandar Vranješ, ambasador BiH u Hrvatskoj i Danijel Simić, predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske i osnivač portala 'Фронтал.РС'.

Moderator panela je Marin Marinković, urednik emisije '1 na 1'.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije