Društvo

Panonska jezera posjetilo 200.000 ljudi

Panonska jezera posjetilo 200.000 ljudi
Foto: Ilustracija | Panonska jezera posjetilo 200.000 ljudi

TUZLA - Za mjesec i po Panonska jezera u Tuzli posjetilo je 200.000 kupača. Samo prošli vikend 34 autobusa kupača iz BiH i regije došla su, a za ovaj vikend očekivanja su i veća.

Jezero dnevno posjeti i do 15.000 osoba. Uprava "Pannonice" stoga je morala uvesti neke novine kako bi rasteretila ulaze.

"Svake godine uvodimo nešto novo. Ove godine je to treća, južna, ulazna kapija, čime smo rastere-tili ulaze na 'Panoniku' s obzirom na velike dne-vne kapacitete. Imamo više od 15.000 gostiju dnevno, a imali smo jedan dan sa 16.000 gostiju. Ova kapija odradila je svoje, rasterećni su ulazi i puno lakše je ući. Naravno, tu su novi ugostiteljski objekti, novi sadržaji i puno nove zabave", poja-snio je Maid Porobić, direktor "Pannonice" Tuzla, i dodao da je karakteristično za ovu sezonu da raste broj gostiju koji dolaze izvan granica BiH.

Na jezeru smo sreli i Enesa Džinića sa kćerkom, koji je rodom iz Tuzle, ali godinama živi u Dan-skoj.

"Ove godine je prvi put. Inače, dolazimo često ovdje i baš nam je lijepo. Volimo ovdje da dođe-mo", kazao nam je Enes, a njegova kćerka, koja govori samo danski jezik, na pitanje kako je na je-zeru znala je odgovoriti na našem jeziku: "Dobro."

Kupaći kostimi, šareni suncobrani, peškiri, šlaufi,  ležaljke i masa ljudi na ulazima, svakodnevna su slika Tuzle u ljetnim danima još od 2003. godine. Godinama na jezero s cijelom porodicom dolazi i Rasema Helać iz Brčkog.

"Tu imam stan i dolazim svaki dan. Došla sam sa dvije kćerke i tri unučeta. Lijepo nam je, super nam je, zadovoljni smo svime. Cijene su u redu. Uživamo, stvarno", ispričala je Rasema.

Prošle godine jezera je posjetilo 260.000 osoba, na šta je uticalo i loše vrijeme. Ove godine Uprava "Pannonice" nada se većem broju sunčanih dana i broju do 350.000 gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije