Društvo

Partner MKF odabrao škole za donacije server uređaja

Partner MKF odabrao škole za donacije server uređaja
Foto: N.N. | Partner MKF odabrao škole za donacije server uređaja

Nakon završenog javnog poziva, a u cilju pomoći srednjim školama i obezbjeđivanju sredstava za izvođenje nastave i vježbi iz informatike, Partner MKF će u mjesecu oktobru donirati server uređaje, srednjim školama širom BiH, koje zbog nedostatka informatičke opreme nisu u mogućnosti obezbjediti potpunu nastavu iz informatičkih predmeta.

Partner MKF je nakon prispjelih zahtjeva škola, iz cijele BIH da dostave podatke o potrebama učenika za izvođenje IT nastave i nakon akcije "Poziv školama-donacije servera", završila odabir škola.

 "Današnja donacija u vidu informatičke opreme, uveliko će osnažiti i unaprijediti postojeći sistem informatičke nastave u školama koje su dobile donaciju. Znamo da je danas gotovo svaki rad nezamisliv bez kvalitetne informatičke opreme i nadamo se kako će ova donacija profesorima omogućiti lakše i kvalitetnije provođenje nastave, a svim učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju. Partner MKF će i dalje kao društveno odgovorna firma, nastaviti sa sličnim akcijama",  izjavio je Senad Sinanović, direktor Fondacije.

Spisak škola koje su kao donaciju dobile Server uređaj može se pogledati na zvaničnoj web stranici Partner MKF: www.partner.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije