Društvo

Partner donira i edukuje gračaničke srednjoškolce

Partner donira i edukuje gračaničke srednjoškolce
Foto: N.N. | Partner donira i edukuje gračaničke srednjoškolce

Donacija računarske opreme je postala redovna praksa u Partner MKF. Ovaj put Fondacija je bila u posjeti JU "Mješovita srednja škola" Gračanica. Nastavljajući tradicionalnu saradnju sa lokalnim zajednicama, školi su donirani serveri, koji će se koristiti za dodatne vježbe učenika, koji imaju naprednije informatičko znanje i žele nova teorijska i praktična znanja vezana za instalacije servera i informatičkih sistema.

Fondacija je pored doniranja računarske opreme učenicima održala i edukacijsku sesiju, na kojoj je objašnjena osnovna namjena serverske opreme, ugradnja i instalacija serverskih komponenti. Kako bi učenici mogli bolje razumjeti praktičnu upotrebu servera i njihovo mjesto u informacionom sistemu, prezentirana je i mrežna oprema (ruter i switch), koja se koristi u svim većim firmama za umrežavanje računara i udaljenih kancelarija. 

U cilju poboljšanja uslova u odvijanju nastave, opremljenosti učionica i ambijenta u ovoj školi, želja Fondacije je da donacija, koju čine tri server uređaja, bude dodatni motiv učenicima da se još više trude, rade i stvaraju. Velika potražnja za IT stručnjacima donosi nadu za ove mlade ljude, a Partner MKF ih želi podržati da naprave prve korake u pripremi za neko aktuelno IT zanimanje.

Svoju zahvalnost na doniranoj opremi i saradnji sa Partner MKF, izrazio je i direktor Osnovne škole Redžo Alihodžić.

"Uz pomoć Partner mikrokreditne fondacije, naša odjeljenja informatike su bogatija za 3 uređaja, na čemu smo veoma zahvalni predstavnicima Partnera. Drago nam je da su prepoznate potrebe naših učenika i nagrađene na ovaj način, jer će nova oprema poboljšati uslove izvođenja nastave", istakao je direktor škole.

Partner mikrokreditna fondacija je prisutna na tržištu 22. godine sa kreditnim linijama za poljoprivredu, stanovanje i poboljšanje uslova života, a ono što Partner čini trenutnim tržišnim liderom su aktivnosti usmjereni prema finansiranju energijske efikasnosti.

Više o Partneru saznajte na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije