Društvo

Pašaliću povelja za izuzetan doprinos razvoju univerziteta

Pašaliću povelja za izuzetan doprinos razvoju univerziteta
Foto: N.N. | Pašaliću povelja za izuzetan doprinos razvoju univerziteta

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin uručio je juče ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Borisu Pašaliću Povelju Univerziteta za izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove.

Povelja je ministru dodijeljena povodom 46 godina rada i razvoja Univerziteta u Banjaluci.

Iz Univerziteta u Banjaluci obrazložili su da je Pašalić, između ostalog, dao lični doprinos u postupku dodjele 50 hektara koncesionog zemljišta za potrebe Poljoprivrednog fakulteta i formiranju Eksperimentalno-edukativnog centra u Aleksandrovcu.

Pored toga, Pašalić je u radu podržao i Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci u nabavci opreme i unapređenju rada, a intenzivnu saradnju ostvaruje i sa Prirodno-matematičkim fakultetom.

Ministar je tokom jučerašnje posjete Rektoratu istakao da mu ovo priznanje veoma znači, te je najavio finansijsku podršku iz budžeta Ministarstva za rad Poljoprivrednog fakulteta, Instituta za genetičke resurse i Eksperimentalno-edukativnog centra. Naveo je da je riječ o finansijskim sredstvima na istom ili većem nivou u odnosu na 2021. godinu.

Tokom sastanka, koji je održan u prostorijama Rektorata, bilo je riječi i o izgradnji laboratorije za potrebe Poljoprivrednog fakulteta.

Istaknuto je da je urađeno idejno rješenje za izgradnju zgrade u kojoj će biti smještena laboratorija, a sljedeća faza je raspisivanje tendera za projektovanje objekta, navodi se u saopštenju Univerziteta u Banjaluci.

Sastanku rektora Gajanina i ministra Pašalića prisustvovao je i dekan Poljoprivrednog fakulteta Zlatan Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije