Društvo

"Pecka Outdoor Festival": Bogat program za sve uzraste

"Pecka Outdoor Festival": Bogat program za sve uzraste
Foto: N.N. | "Pecka Outdoor Festival": Bogat program za sve uzraste

​MRKONJIĆ GRAD - Naredna dva dana rezervisana su za bogat program na drugom "Pecka Outdoor Festivalu" kod Mrkonjić Grada, posvećenom rekreativcima, sportistima, avanturistima i porodici.

Bogat festivalski program podijeljen je u dva dijela, gdje će i prvog i drugog festivalskog dana biti organizovane cjelodnevne aktivnosti na otvorenom za aktivne pojedince, porodicu i ljubitelje prirode, uz prateće sadržaje, kao što su Šareni market i Sajam Outdoor opreme.

Festival nudi atraktivne programske sadržaje i aktivnosti na otvorenom prilagođene svim uzrastima, a organizatori poručuju da, iako festival nije muzički, oni su se odlučili da posjetiocima priušte vrhunsku muziku.

"Pored 'Kombajn kvarteta' i JPC-a, za noć drugog festivalskog dana i kao festivalsku završnicu, imaćemo koncert Duška Šobata, vrhunskog instrumentaliste iz Banjaluke", ističu organizatori.

Oni poručuju da prateći sadržaj festivala obuhvata muzički program, radionicu udaraljki i bubnjeva za sve uzraste, Robokids radionice za djecu, "Astronomski kutak", predstavljanje proizvoda sela, rada NVO koje se bave održivim razvojem.

"Od drugih festivalskih aktivnosti, koje smo imali i prošle godine, tu je biciklizam, koji ove godine nudi četiri rute. Svakog dana po dvije, i to jednu dužu, kao što je vožnja do izvora Plive, i jednu kraću, poput vožnje selima u okolini Pecke. Sve rute vode iskusni biciklisti Tiho i Gale", kažu organizatori.

Pored biciklizma, u subotu će biti organizovano i pješačenje sa PAK Summitom do izvora Sane i pješačenje rutom "Vidikovci Pecke" u nedjelju. Oba dana biće organizovano penjanje na stijene za sve uzraste u saradnji sa Penjačkim klubom Extreme.

Ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Udruženja za podršku održivom razvoju "Greenways", prilika je za dobar provod, mnogo izazovnih aktivnosti na otvorenom, odličnu gastronomsku ponudu i zadovoljstva u izobilju.

"Jedinstvenost festivala je i u spoju tradicionalnog i ruralnog sa modernim i urbanim, koji istovremeno obogaćuje sve koji učestvuju u ovoj razmjeni", istakao je Boro Marić, organizator festivala i domaćin Centra za posjetioce Pecka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije