Društvo

Pratite nas na Google news

Penzioner finansira obnovu puta u rodnoj grudi

Penzioner finansira obnovu puta u rodnoj grudi
Foto: N.N. | Penzioner finansira obnovu puta u rodnoj grudi
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Penzioner Mehmed Tufek (79), mještanin sela Tomina, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, odlučio je sopstvenim novcem finansirati rekonstrukciju lokalnog puta u svom rodnom mjestu, a prema proračunu, vrijednost ovog projekta iznosiće između 26.000 i 27.000 maraka.

Tufek kaže kako se na ovaj potez odlučio kako bi olakšao život svojim komšijama i drugim mještanima, s obzirom na to da se radi o jednom od važnijih puteva koji vodi sve do centra sela.

Dodaje kako se na ovaj korak odlučio u pomen na preminulu suprugu te kako se nada da će i drugi, koji to mogu, slijediti njegov primjer. Predsjednik mjesne zajednice Tomina Hasib Kumalić ističe da je većina puteva u ovom selu rađena osamdesetih godina prošlog vijeka i da se nalaze u veoma lošem stanju.

Ističe kako se Tufek sam ponudio da izdvoji sva potrebna sredstva kako bi se novim slojem asfalta prekrilo 120 metara putnog pravca, te izgradila trotoarska površina. Ovaj penzioner kaže kako je punih 46 godina proveo radeći kao gastarbajter u inostranstvu, a prisjeća se kako je u svijet otišao kao golobrad mladić u gumenim opancima koji su bili vezani žicom.

"Radio sam u Sloveniji, a potom u Austriji i Njemačkoj. Obavljao sam razne poslove, bio sam rudar i građevinski radnik, gradio sam ceste i mostove po Njemačkoj i svojim radom i trudom zaradio golemi imetak. Sad sam na kraju životnog puta, pa neka ostane bar uspomena na mene", kaže Tufek za "Nezavisne".

Dodaje kako u starosti sada veći dio života provodi u rodnom kraju, koji je, kako kaže, najljepši na svijetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije