Društvo

Pratite nas na Google news

Perić: Emisija ˝60 minuta˝ širi mržnju

Perić: Emisija ˝60 minuta˝ širi mržnju
Perić: Emisija ˝60 minuta˝ širi mržnju
Srna

BANJALUKA - Nekadašnji potpredsjednik Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Branko Perić ocijenio je da se emisijom "60 minuta" Federalne televizije širi mržnja i vodi politički rat, što je nezamislivo za demokratsko društvo.

"Ono što se godinama emituje u magazinu '60 minuta' i pojedinim informativnim emisijama Federalne televizije ne može biti eksces nekoliko novinara, već je očigledno da se radi o otvorenoj sprezi politike, medija i državnih institucija", ocijenio je Perić u ponedjeljak naveče za Radio-televiziju Republike Srpske.

Perić, koji je sudija Suda BiH, istakao je da je RAK saučesnik "ove vrste medijskog terorizma", da treba da odgovara za ovakvo stanje na Federalnoj televiziji, te da je jasno da državne institucije sarađuju sa medijima i da je to "projekat u koji je uključeno više protagonista".

Perić je napomenuo da se svojevremeno obratio RAK-u povodom konstantnih napada i vrijeđanja koji su o njemu emitovani u "60 minuta" i dodao da je dobio "idiotsko objašnjenje".

"Odgovoreno mi je da se tu radi o istraživačkom novinarstvu na osnovu kojeg javno mnjenje treba da izvuče svoj stav. To je bio odgovor nekoga ko je trebao da uspostavi standarde u javnom servisu", rekao je Perić.

Denis Kuljiš, novinar iz Hrvatske, rekao je da bi ovakvo izvještavanje bilo neprihvatljivo za bilo koji medij u regionu, ocijenivši da je teško procijeniti koja "politička kalkulacija" iza toga stoji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije