Društvo

Pratite nas na Google news

Pet biciklista iz Sarajeva krenulo ka Banjaluci

Pet biciklista iz Sarajeva krenulo ka Banjaluci
Pet biciklista iz Sarajeva krenulo ka Banjaluci
Fena

SARAJEVO - Povodom proglašenja pape Jovana Pavla II svetim udruženje "Kristov stol" iz Zagreba organizuje međunarodnu biciklijadu.

Biciklisti iz sedam gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje je pohodio papa Jovan Pavle II, započeli su biciklijadu danas u isto vrijeme, a cilj im je u Banjaluci.

"U organizaciju ovog događaja uključio se i Biciklistički klub Svetog Franje iz Brestovskog čijih pet biciklista će pokriti dionicu iz Sarajeva do Banjaluke. Za početak trke uzeto je mjesto gdje je juče otkriven posvećeni kip svetom Jovanu Pavlu II, a vozićemo tri etape", kazao je fra Damir Pavić, jedan od pet biciklista koji su danas krenuli iz Sarajeva.

Prva etapa sarajevske trase je do Brestovskog u dužini od 50 km, druga do Podmilačja i svetišta svetog Ive (75 km) i treća do Banjaluke (75 km).

"Osim iz Sarajeva, biciklisti su danas krenuli iz Zagreba, Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke i Osijeka, i svi će se sresti u Banjaluci, gdje će nam domaćini biti Franjo Komarica, biskup banjalučki", dodao je Pavić.

Geslo biciklijade je "Proljeće vjere - Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi", a projekt su podržali biskup Komarica, Međureligijsko vijeće BiH, Vojni ordinarijat Republike Hrvatske, IIPT - Internacionalni Institut za Promidžbu mira kroz turizam, Hrvatski biciklistički savez, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i drugi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije