Društvo

Peter Handke inostrani član ANURS

Peter Handke inostrani član ANURS
Peter Handke inostrani član ANURS

BANJALUKA - Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ izabrala je, kao svog inostranog člana, uvaženog književnika Petera Handkea.

Handke je jedan od najznačajnijih savremenih pisaca njemačkog jezika, koji je branio dostojanstvo srpskog naroda iznošenjem istina o njegovom stradanju tokom proteklog građanskog rata u Jugoslaviji, čime je pokazao i dokazao da je njegovo ukupno književno stvaralaštvo uvijek bilo zasnovano na neprolaznim moralnim vrijednostima, saopšteno je iz ANURS-a.

Handke je dobitnik svih najvažnijih književnih nagrada, osim Nobelove.

Svečana promocija akademika Petera Handkea, u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, biće održana u Beogradu u ponedjeljak, 8. aprila, u 18 časova u konferencijskoj sali "Terazije" u hotelu "Moskva".

Promociji će prisustvovati članovi Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Srpske akademije nauka i umjetnosti i drugi istaknuti predstavnici kulturnog i javnog života Srpske i Srbije.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Srpske Rajko Kuzmanović obratiće se prisutnim gostima prigodnom besjedom, nakon čega će uručiti znamenja Akademije Peteru Handkeu.

O djelu Petera Handkea govoriće akademik Gojko Đogo i akademik Aleksa Buha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije