Društvo

Petrović stigao u Banjaluku (FOTO, VIDEO)

Petrović stigao u Banjaluku (FOTO, VIDEO)
Foto: Twitter/Snezana Mitrovic | Petrović sutra stiže u Banjaluku, poziva građane da ga dočekaju

BANJALUKA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji je 24. maja u pratnji tri savjetnika krenuo pješke iz Bijeljine put Banjaluke, upravo je stigao u grad na Vrbasu.

Poziva građane da ga mu se pridružite sutra od 18 časova na Trgu Krajine.

Njegovo saopštenje, koje je nazvao "Narodni proglas građanima Republike Srpske", prenosimo u cjelosti:

"Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa svojim saradnicima krenuo sam u marš časti za ozdravljenje Republike Srpske prema Banjaluci. Nakon 10 dana i pređenih više od 220 kilometara u subotu, 3. juna završavamo svoju misiju dolaskom u Banjaluku.

Tokom proteklih 10 dana na ulicama i trgovima na putu našeg marša časti za ozdravljenje Republike Srpske susretali su nas mnogi građani govoreći nam o svojim problemima i brigama. Iskustva i životne priče ljudi koje sam upoznao na maršu časti, učinili su da spoznam da je naša časna šetnja bila sa misijom i naši zahtjevu su upravo vapaj naroda Republike Srpske da želi da živi u pravednijoj i boljoj Republici Srpskoj.

U Banjaluku stižem sa zahtjevima koji su zahjevi ne samo građana Bijeljini već potreba svih građana Srpske. Narod Bijeljine i Republike Srpske traži:

- Ravnopravno i kontinuirano ulaganje u svaku opštinu i grad u Republici Srpskoj,

- Smjenu korumpiranih direktora i raspuštanje Skupštine grada Bijeljina,

- Republiku Srpsku bez kriminala i korupcije,

- Republiku Srpsku zdrave omladine i sigurne budućnosti,

- Republiku Srpsku pravih vrijednosti,

- Republiku Srpsku za SVE.

Svoje zahtjeve ću obnarodovati u subotu, 3. juna 2023. godine na Trgu Krajina u Banjaluci a zahtjeve prema vlastima Republike Srpske predaću u ponedjeljak u Vladi Republike Srpske.

Stoga, pozivam Vas da mi se pridružite na Trgu Krajine, sutra od 18 časova kada moji saradnici i ja stižemo u Banjaluku. Budite dio našeg časnog marša za ozdravljenje Republike Srpske. Neka živi Bijeljina, neka živi Republika Srpska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije