Društvo

Pismo čitalaca: Zavjera ćutanja

Pismo čitalaca: Zavjera ćutanja
Foto: N.N. | Pismo čitalaca: Zavjera ćutanja

Kao da se zavjerom ćutanja sve urotilo protiv mladih vozača i njihovih roditelja.

Zavjerom ćutanja prikriva se bezbjednosna neukost mladih vozača kao nedostatak početnog vozačkog naukovanja.

Međutim, njihova bezbjednosna neukost može se identifikovati u svakom  trenutku u svakoj raskrsnici kroz koju kao mladi vozači na "zeleno tutnjaju" i nasumice i nepromišljeno, a da pri tome ne pokazuju ni  najmanju dozu opreznosti i obazrivosti.

Sve masovnije neukosti (neznanja) mladih vozača su nepobitni dokazi propusta sve dominantnije većine ispitivača na vozačkim ispitima, shodno tekstu objavljenom 6. novembra 2017. godine u "Nezavisnim novinama".

Propustima ispitivača pothranjuju se i naivnost i lakomislenost (budućih) mladih vozača da i za trenutak mogu i smiju svoju bezbjednost povjeriti i prepustiti drugima (vozači).

Zbog zavjereničkog ćutanja neukost mladih vozača mogla se na ovim prostorima (raskrsnice) identifikovati i prije dvadesetak godina.

Isključivo zbog međusobne solidarnosti ćutali su mahom svi oni koji su u profesionalnoj obavezi da kao prvi javno, jasno i blagovremeno ukazuju na sve ono što dodatno ugrožava bezbjednost saobraćaja na putevima.

Stoga, ostaje upitno koliko će vremena još morati da prođe, a da o ovim i sličnim propustima prvi put progovore javno svi oni kojima nadležne institucije i službe služe kao zaklon od odgovornosti i izgovor da mogu "punim ustima", zvanično putem medija i kuditi i savjetovati ponajčešće mlade vozače.

Vitomir Tošić

Banjaluka                         

Petra Preradovića 13

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije