Društvo

Planinari šetali "Cvijetnom stazom"

Planinari šetali "Cvijetnom stazom"
Foto: Zlatan Čekić | Planinari šetali "Cvijetnom stazom"

SANSKI MOST - U organizaciji Planinarsko-ekološkog društva "Kanjon" iz Sanskog Mosta u proteklu subotu organizovana je 13. planinarska šetnja pod nazivom "Cvijetna staza", a učešće na ovome događaju uzelo je oko 200 planinara iz više bh. gradova.

Šira okolina Sanskog Mosta je raj za planinare, a jedna od najljepše uređenih planinarskih staza je upravo staza pomenutog naziva, koja se proteže od planinarskog doma Jasice i stare tvrđave Kamengrad do vodopada Blihe, a svi koji su je pohodili mogu posvjedočiti o ljepoti prirode ovoga kraja.

Prema riječima Amire Šabić, predsjednice pomenutog društva, staza nije previše zahtjevna te je pogodna za rekreativce i osobe sa slabijom fizičkom spremom.

"Ciljevi planinarskih šetnji i pohoda koje organiziramo jesu promocija prirodnih ljepota Sanskog Mosta i doprinos razvoju turizma na području naše općine.

Rekreativni boravak i netaknuta ljepota krajolika osvajaju posjetioce prirodnom raznolikošću, a 'Cvijetna staza' svakako ima za cilj promovirati ovakve sadržaje", istakla je Šabićeva.

Prema njenim riječima, staze koje koriste članovi planinarskih društava dostupne su svima koji vole prirodu, koji žele da šetaju, da se rekreiraju i da ovim hobijem potpuno preporode život.

"Šetnja, druženje, boravak u prirodi i bijeg od stresne svakodnevice mogu biti neki od motiva za ulazak u priču zvanu planinarenje", ističe Šabićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije