Društvo

Po treći put u rogatičkim selima stradala imovina povratnika

Po treći put u rogatičkim selima stradala imovina povratnika
Foto: N.N. | Po treći put u rogatičkim selima stradala imovina povratnika

ROGATICA - U posljednjih desetak dana u rogatičkim selima po treći put je stradala imovina povratnika.

Zadnji slučaj dogodio se ovog vikenda, kada je u selu Kukavice u noći sa subote na nedjelju izgorio kombi povratnika Dževada Mašića.

"Požar je lokalizovan, a lice mjesta obezbijeđeno do dolaska uviđajne ekipe. Još se ne zna da li je neko zapalio automobil, ili je došlo do samozapaljenja. Više informacija ćemo imati po okončanju postupka", kazala je Vesna Stokanović, portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Kako saznajemo, folksvagen kombi Mašića, koji je i penzioner, je gotovo u potpunosti izgorio, a šteta je na njemu velika.

Mještani Kukavice kažu da nisu primijetili nikoga, niti čuli nešto neobično što bi ukazivalo da će doći do požara.

"Ne znam ko bi to mogao da uradi, možda je i neki nesrećan slučaj. Dževad je dobar i miran čovjek. Ne znam je l' ikome smetao, koliko ja znam nije. Policija će, siguran sam, uraditi svoj posao pa ćemo vidjeti šta je stvarno bilo", kazao je jedan mještanin.

Prije nekoliko dana u istom selu izgorio je i golf 2 povratnika Ermina Pavice. Za razliku od prethodnog slučaja, kod Pavice su paljevini prethodile prijeteće poruke...

"Mi tome u početku nismo pridavali preveliki značaj. Iskreno, mislili smo da je neka balavurdija koja nema pametnijeg posla. Sad nam već nije svejedno. Dosad smo se uvijek osjećali sigurno i ne bismo da upiremo prstom u bilo koga. Supruga i ja smo prvi miješani brak. U početku je, istina, kad smo se tek uzeli bilo nekih problema, ali već pet godina živimo sasvim normalno i osjećali smo se maksimalno sigurno", kazao je tada Pavica i dodao da ne zna ko bi mogao stajati iza podmetanja požara, te da njegova porodica ni sa kim nije imala bilo kakvih problema, osim tih poruka. Policija vodi istragu u vezi s ovim slučajem.

Prije ovog, odnosno prvi slučaj stradanja imovine povratnika zbio se u selu Bjelogroci. Prije desetak dana povratničkoj porodici su isti dan uginule tri krave i sumnja se da su otrovane.

Nedžad i Hajra Herceglija, koji troje djece školuju od poljoprivrede i stočarstva, sumnjaju da je neko namjerno otrovao njihovu stoku.

I ovaj slučaj je prijavljen policiji, koja vodi istragu u vezi s tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije