Društvo

Počela izgradnja 26 kuća za povratnike

Počela izgradnja 26 kuća za povratnike
Foto: Ilustracija/Arhiva | Počela izgradnja 26 kuća za povratnike

BANJALUKA - U okviru Regionalnog stambenog programa, potprojekat BH4, počela je gradnja 26 kuća za povratnike i interno raseljena lica iz Banje Luke, Laktaša, Kotor Varoši i Pelagićeva.

Izvođač radova je firma ENERGETIK d. o. o. Banja Luka, a vrijednost radova iznosi 935.554,73 KM. Rok za realizaciju je pet mjeseci.

Projekat se finansira sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope, a sprovode ga Vlada Republike Srpske, odnosno Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije te Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Prema riječima v. d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljube Ninkovića, radovi teku planiranom dinamikom, a korisnici će dobiti stambene objekte po sistemu „ključ u ruke“.

Ninković je izrazio zadovoljstvo što će ovih 26 porodica riješiti svoje stambeno pitanje i naglasio da će i u narednom periodu nastaviti s aktivnostima koje će doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu povratnika i interno raseljenih lica, ne samo u ovim lokalnim zajednicama, nego i u drugim gradovima i opštinama.

On je naglasio da se uskoro očekuje početak radova na izgradnji 65 kuća u Bratuncu u okviru potprojekta BH5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije