Društvo

Počelo obilježavanje 77 godina od stradanja Srba i Jevreja u Sanskom Mostu

Počelo obilježavanje 77 godina od stradanja Srba i Jevreja u Sanskom Mostu
Foto: Srna | Počelo obilježavanje 77 godina od stradanja Srba i Jevreja u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, koju služi sveštenstvo Bihaćko-petrovačke eparhije, u Sanskom Mostu počelo je obilježavanje 77 godina od stradanja 5.500 Srba, Jevreja i Roma u ustaškom pokolju na Ilindan 1941. godine.

Liturgiji, osim vjernika sa područja opština Sanski Most i Oštra Luka, prisustvuju načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar, te predsjednik PDP-a Borislav Borenović.

Nakon liturgije uslijediće parastos na spomen-kompleksu Šušnjar u Sanskom Mostu kojem će prisustvovati i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, a potom i polaganje vijenaca žrtvama ustaškog terora na lokacijama Milin birt i Klaonica.

Predviđeno je polaganje cvijeća u spomen-sobi 6. Sanske brigade u Oštroj Luci, te slavski ručak u Oštroj Luci, opštini koja danas obilježava Dan i krsnu slavu Svetog proroka Iliju.

"Ilindanski dani" počeli su juče prijemom za najbolje učenike i Međunarodnim književnim susretima "Šušnjar 2018", a završavaju u nedjelju, 5. avgusta, 246. Grmečkom koridom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije