Društvo

Počelo osmo donatorsko veče u Banjaluci: Zajedno možemo više ako pozovemo 1411

Počelo osmo donatorsko veče u Banjaluci: Zajedno možemo više ako pozovemo 1411
Foto: Jelena Đurđević | Zajedno možemo više ako pozovemo 1411

BANJALUKA - U Banjaluci je počelo donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", koju već osam godina organizuje Kabinet predsjednika Republike Srpske, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava kako bi se na taj način pružila pomoć onima kojima je zaista potrebna.

Ove godine pomoć je namijenjena Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Prisutnima se obratila Ana Brnabić, premijerka Srbije, koja je rekla da će Vlada Srbije na račun Fonda solidarnosti uplatiti 250.000 evra.

Kako javlja novinar "Nezavisnih", donatorskoj večeri u Administrativnom centru Vlade RS prisustvuju Milorad Dodik, predsjednik RS, premijer Željka Cvijanović i veći broj ministara u Vladi RS.

Humanitarnoj akciji su se, između ostalih, odazvali i zvaničnici iz Srbije.

Premijerke dvije vlade rekle su da je ovo veče kruna saradnje Srpske i Srbije, kao i jedan divan način da se završi 2017. godina, te su pozvale javnost da pozovu 1411.

Na humanitarni broj 1411 do 21.00 čas upućeno je 51.149 poziva za Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Donatorsko veče započelo je himnom Srpske koju su otpjevale Banjalučanke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije