Društvo

Počelo useljavanje novoupisanih studenata u SC "Nikola Tesla"

Počelo useljavanje novoupisanih studenata u SC "Nikola Tesla"
Foto: N.N. | Počelo useljavanje novoupisanih studenata u SC "Nikola Tesla"

BANJALUKA - U Studentski centar "Nikola Tesla" u Banjaluci danas je počelo useljavanje 250 novoupisanih studenata na osnovu zvanične rang-liste za akademsku 2019/2020. godinu.

Menadžment Studentskog centra "Nikola Tesla" zajedno sa Ministarstvom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i studentskim tijelima donijelo je odluku da cijene usluge smještaja i ishrane ostanu na prošlogodišnjem nivou, saopšteno je iz ovog centra.

Cijena usluge smještaja u paviljonu jedan i dva na mjesečnom nivou po osobi iznosi za dvokrevetnu sobu 25 KM, a za trokrevetnu 20 KM.

Dvokrevetna soba na petom spratu paviljonu jedan i dva iznosi 55 KM, dok je na istom spratu cijena trokrevetne sobe 45 KM.

Cijena usluge smještaja u paviljonu tri je 25 KM, dok je u paviljonu četiri cijena dvokrevetne sobe 75 KM, a trokrevetne 65 KM.

Doručak dnevno košta 0,60 KM, ručak 1,40 KM, a večera jednu KM.

Upravni odbor je na prijedlog direktora centra, a sve u dogovoru sa nadležnim Ministarstvom, donio odluku kojom se studenti - djeca poginulih boraca, djeca bez oba roditelja i studenti sa invaliditetom u potpunosti oslobađaju plaćanja troškova smještaja i ishrane.

Djeca ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije, kao i studenti bez jednog roditelja oslobođeni su 50 odsto plaćanja.

Iz Studentskog centra "Nikola Tesla" napominju da su ove godine poslovali pozitivno, što je jedan od razloga zbog čega su cijene smještaja i ishrane ostale na istom nivou kao i lani, a uslovi smještaja i ishrane poboljšani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije