Društvo

Počinje organizacija ovogodišnjih besplatnih ljetovanja

Počinje organizacija ovogodišnjih besplatnih ljetovanja
Foto: N.N. | Počinje organizacija ovogodišnjih besplatnih ljetovanja

BIJELJINA - Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske najavio je da od sutra počinju sastanci regionalnih komisija za izbor djece koja će u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" ove godine ljetovati u Bečićima u Crnoj Gori.

Sastanak komisije za regiju Zvornik-Istočno Sarajevo zakazan je za sutra u 11.00 časova, u prostorijama Crvenog krsta Republike Srpske.

Sutra u 11.00 časova biće održan i sastanak komisije za Prijedor, u Centru za socijalni rad.

Za region Trebinje sastanak je predviđen 23. marta u 11.00, u prostorijama Javnog fonda za dječiju zaštitu, kancelarija Istočno Sarajevo, kao i za region Banjaluka-Mrkonjić Grad, ali u 10.00 časova u Dječijem domu "Rada Vranješević".

Sastanak regionalne komisije za Doboj biće održan 27. marta u 11.00 časova, a za region Bijeljina-Šamac, 28. marta u 11.00 časova.

Mališani će ljetovati u periodu od 20. maja do 21. septembra, u četrnaest smjena, od kojih je trinaest desetodnevnih, a jedna osmodnevna.

Projekat "Socijalizacije djece Republike Srpske" realizuje se od 2002. godine i za prethodnih 16 godina obuhvatio je više od 23.000 djece iz svih opština Srpske.

Riječ je o djeci različitih kategorija, prije svega djeci iz socijalno ugroženih porodica-korisnicima prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, djeci iz porodica boračke populacije, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci, talentovanim sportistima i drugim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije