Društvo

Počinje prikupljanje igračaka za djecu iz Turske i Sirije

Počinje prikupljanje igračaka za djecu iz Turske i Sirije
Foto: Pixabay | Počinje prikupljanje igračaka za djecu iz Turske i Sirije

SARAJEVO - Udruženje "Pomozi.ba" od sutra počinje sa prikupljanjem igračaka za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Kako ističu, samo u Alanju prebačeno je oko 6.000 djece koja su izgnana iz svojih domova i ta djeca će biti jedna od mnogih koja će biti obradovana igračkama.

"Oni nisu samo ostali bez domova, ostali su bez djetinjstva i neizmjerno se raduju svakoj lopti, lutkicama, puzlama, bojankama. Radi se o siročadi, ali i djeci sa roditeljima ili nekim od bliže rodbine koja su željna svega, a najviše igre", navode iz ovog udruženja.

Ovo je najjači potres koji je u posljednjih stotinu godina pogodio jugoistočnu Tursku i Siriju, te stavio ionako ranjivu djecu i porodice u više nego tešku situaciju.

"Postanite dio akcije i svojom donacijom novih ili dobro očuvanih igračaka obradujte dječicu koja su u jednom kratkom momentu izgubila sve. Igračke možete dostavljati od ponedjeljka na adresi u Sarajevu, Dr Fetaha Bećirbegovića 8, u periodu od osam do 17 časova. Donacije igračaka su moguće i u našim kancelarijama u Travniku, Bihaću, Mostaru i Sanskom Mostu", navode iz Udruženja, dodajući da će akcija trajati minimalno mjesec dana.

"U gradovima gdje nema naših kancelarija ljudi se mogu organizovati i ako se prikupe veće količine igračaka, mi ćemo doći i preuzeti donaciju", ističu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije