Društvo

Podrška vlade Srpske zdravstvenim i socijalnim ustanovama

Podrška vlade Srpske zdravstvenim i socijalnim ustanovama
Foto: N.N. | Podrška vlade Srpske zdravstvenim i socijalnim ustanovama

VIŠEGRAD - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će resorno ministarstvo i Vlada Srpske pomoći projekte Rehabilitacionog centra "Vilina vlas", višegradskog Doma zdravlja i Doma za lica sa invaliditetom koji zbrinjava ženske osobe sa smetnjama u razvoju.

"Spremna su četiri projekta čija će realizacija početi naredne godine, uz podršku Vlade Republike Srpske", rekao je Šeranić novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem.

On je naveo da je razgovarano o projektima za narednu godinu, od kojih je jedan rekonstrukcija i dogradnja, kao i opremanje Rehabilitacionog centra.

Šeranić je istakao da je razgovarano i o zajedničkom projektu sa UNDP-om koji predviđa rekonstrukciju prostora i unapređenja kapaciteta Doma za lica sa invaliditetom koji zbrinjava ženske osobe sa smetnjama u razvoju.

On je naglasio da je ova ustanova od republičkog značaja koja dobro funkcioniše i posluje, te da je potrebno da opštine izvrše obaveze prema Domu.

"Razgovarali smo i o socijalizaciji onih korisnica koje su spremne za samostalan život, u okviru određenih kapaciteta koje bi dala lokalna zajednica, što bi im olakšalo život", rekao je Šeranić.

On je istakao da je upoznat i o radu Domu zdravlja, koji ima punu podršku načelnika opštine.

"U Višegradu funckioniše Odbor za zdravlje i to predlažem i drugim opštinama, kao dobar način unapređenja zdravstva u lokalnim zajednicama", naglasio je Šeranić.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da imaju podršku Vlade Republike Srpske, da je dogovorena rekonstrukcija Višegradske banje i da će iduće godine početi realizacija određenih projekata.

On je istakao da Dom za lica sa invaliditetom ima punu podršku resornog ministarstva i da je rad ove javne ustanove ocijenjen kao dobar.

Sastanku su prisustvovali direktori Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović, Rehabilitacionog centra "Vilina vlas" Dušana Bukvić i Doma za lica sa invaliditetom Zoran Vasiljević, te narodni poslanik Pero Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije