Društvo

Pratite nas na Google news

Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS

Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS
Foto: N.N. | Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS
Srna

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas u Banjaluci sa novoimenovanim predstavnikom UNDP-a u BiH Stelijanom Nedera o budućoj saradnji i tehničkoj podršci u projektima rekonstrukcije, izgradnje i opremanja četiri psihijatrijske ustanove u Srpskoj.

Riječ je o javnim zdravstvenim ustanovama - Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac, Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča, javnoj ustanovi Dom za lica sa invaliditetom Višegrad i Klinici za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. 

"Cilj podrške je građevinska rekonstrukcija i sanacija objekata ili izgradnja novih objekata za potrebe ustanova, kao i unutrašnje opremanje i nabavka neophodne medicinske opreme", saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Šeranić je izrazio nadu da će biti uspješno završene sve procedure obezbjeđivanja novca i da će do sredine iduće godine početi radovi u ovim ustanovama. 

On je Nederu informisao i o tome da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske priprema novi zakon i strategiju u oblasti mentalnog zdravlja. 

Šeranić je zahvalio UNDP-u za saradnju i uspješne projekte i izrazio očekivanje da će i naredni projekti biti u službi unapređivanja sistema zdravstvene zaštite. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije