Društvo

Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS

Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS
Foto: N.N. | Podrška za četiri psihijatrijske ustanove u RS
Srna

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas u Banjaluci sa novoimenovanim predstavnikom UNDP-a u BiH Stelijanom Nedera o budućoj saradnji i tehničkoj podršci u projektima rekonstrukcije, izgradnje i opremanja četiri psihijatrijske ustanove u Srpskoj.

Riječ je o javnim zdravstvenim ustanovama - Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac, Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča, javnoj ustanovi Dom za lica sa invaliditetom Višegrad i Klinici za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. 

"Cilj podrške je građevinska rekonstrukcija i sanacija objekata ili izgradnja novih objekata za potrebe ustanova, kao i unutrašnje opremanje i nabavka neophodne medicinske opreme", saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Šeranić je izrazio nadu da će biti uspješno završene sve procedure obezbjeđivanja novca i da će do sredine iduće godine početi radovi u ovim ustanovama. 

On je Nederu informisao i o tome da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske priprema novi zakon i strategiju u oblasti mentalnog zdravlja. 

Šeranić je zahvalio UNDP-u za saradnju i uspješne projekte i izrazio očekivanje da će i naredni projekti biti u službi unapređivanja sistema zdravstvene zaštite. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije